ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Από ξύλο το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής -Δημοπρατείται στο τέλος του Μάρτη-Δεκέμβρη “μπαίνουν οι μπουλντόζες” -Ολοκλήρωση στο τέλος του 2025(web tv-φωτογραφίες)

Την καθιερωμένη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 2 Μαρτίου στην Κομοτηνή παρουσία του ΓΓ Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ,στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου στη γνωστή θέση κοντά στη Μελέτη .

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση το Νοσοκομείο ,σύμφωνα με την μελέτη του γνωστού Αρχιτέκτονα Ezzo Piano θα καλύπτεται εξωτερικά από υψηλής αντοχής ξύλο το οποίο έχει χρόνο ζωής άνω των 30 χρόνων χωρίς να χρειαστεί συντήρηση .Μάλιστα ήδη στην Ιταλία έχουν κατασκευαστεί μοντέλα της ξυλοκατασκευής τα οποία παρουσιάστηκαν σε φωτογραφίες στους παριστάμενους .

Το Νοσοκομείο της Κομοτηνής έχει λάβει πλέον το σύνολο των αδειοδοτήσεων που αιτούνται και έτσι περί τα τέλη του Μάρτη αναμένεται να δημοπρατηθεί αφού το ΙΣΝ έχει ήδη κάνει την σχετική έρευνα αγοράς .

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί και να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες τον Δεκέμβρη του 2022 ή τον Γενάρη του 2023 με χρόνο ολοκλήρωσης των έργων 3 ακριβώς χρόνια δηλαδή το νέο Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2025.

Σε ερώτημα για το κατα πόσο οι αυξήσεις και η γενικότερη οικονομική κατάσταση επηρεάζουν την χρηματοδότησση του έργου οι μελετητές απάντησαν “συγκρατημένα” βέβαια αρνητικά .

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου και Κίμων Λεχούδης ,ο Δκτρια του Νοσοκομοείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη,ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας ,μηχανικοί ,γιατροί του Ιδρύματος και κάποιοι ,λίγοι πολίτες

Αναμένουμε λοιπόν .

Ολόκληρη η παρουσίαση από τη Ροή news εδώ:

Back to top button