Κοινωνία

Βρετανία :ξεκίνησαν εμβολιασμοί σε…σούπερ μάρκετ-ΕΕ κατευθυντήριες γραμμές για ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Για πρώτη φορά στη δυτική Αγγλία 78χρονη έλαβε εμβόλιο σε σούπερ μάρκετ

Στη μάχη των εμβολιασμών έχουν επιστρατευτεί και τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία. Στην κομητεία των Δυτικών Μίντλαντς έγινε ο πρώτος εμβολιασμός 78χρονης, στην οποία διανεμήθηκε η δόση και στη συνέχεια της τη χορήγησε υγειονομικός.

Η Χάρμπανς Καρ έλαβε τη δόση του εμβολίου στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του καταστήματος.

Στο σούπερ μάρκετ θα διενεργούνται εμβολιασμοί όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 8 το πρώι ως τις 8 το βράδυ.

Οι εμβολιασθέντες σε μία ημέρα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 240.

Στους 7,1 εκατομμύρια φτάνουν οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί στη Βρετανία, μια χώρα με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς εντοπίζονται πλήθος κρούσμάτων από μεταλλαγμένα στελέχη, με τους περιορισμούς να αναμένεται να ισχύσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Κορονοϊός: ΕΕ: Τα κράτη μέλη ενέκριναν κατευθυντήριες γραμμές για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν κυρίως τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19, αλλά ενδέχεται μελλοντικά να χρησιμοποιούνται ως βάση για την απόδειξη του γενικότερου εμβολιαστικού ιστορικού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στην υποστήριξη της διαλειτουργικότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού, δηλαδή στην ομοιομορφία του περιεχομένου τους και στη θέσπιση ενός ελάχιστου συνόλου δεδομένων για το κάθε πιστοποιητικό. Ορίζουν επίσης τη βάση ενός πλαισίου εμπιστοσύνης που θα διασφαλίζει τη γνησιότητα και την ακεραιότητα των πιστοποιητικών, ζήτημα για το οποίο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο δίκτυο eHealth με στόχο τον περαιτέρω προσδιορισμό των αναγκαίων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός συστήματος που θα μπορεί να εξυπηρετεί τόσο τα έντυπα όσο και τα ψηφιακά μέσα, εξασφαλίζοντας ευελιξία και συμβατότητα με τις υφιστάμενες εθνικές λύσεις, καθώς και αυστηρή προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

protothema

Back to top button