ΚορυφαίαΚοινωνίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

To βιβλίο «Μετοικεσίες των Ηπειρωτών στην περιοχή της Θράκης, από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα” του Σπύρου Ευσταθίου παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή (web tv)

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύλλογος Ηπειρωτών του Νομού μας παρουσίασε το σημαντικό πόνημα του Σπύρου Ευσταθίου, που έχει ως θέμα του τις «Μετοικεσίες των Ηπειρωτών στην περιοχή της Θράκης, από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα.»

Πρόκειται ουσιαστικά για τη διδακτορική διατριβή του συγγραφέα που εμπλουτίστηκε περεταίρω με στοιχεία που κατέγραψαν την πορεία των Ηπειρωτών και την μετοικεσία τους στη Θράκη .

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργύρης Μπίστας ,η αρχαιολόγος Μαρίνα Τσακλάκη και η Φιλόλογος Σοφία Μενεσελίδου.

Στο τέλος τραγούδια της Ηπείρου παρουσιάστηκαν από τη Χορωδία της Στέγης “Φιλοτέχνες”

Όπως ανάφερε η ίδια σε σχετική ανάρτησή της για το έργο του συγγραφέα

“Περιπλανηθήκαμε στο έντυπο σύμπαν του, που διαφυλάσσει την ενθύμηση της διαχρονίας μιας σχέσης γόνιμης, ζωοποιού και δημιουργικής. Και ως άλλο τρυφερό παραμύθι του παλιού καιρού ιστορεί τον τρόπο στεριώματος των Ηπειρωτικών ανθρώπινων “λίθων” στη βάση του πολυπολιτιστικού αρχιτεκτονήματος της Θράκης μας. Και σιγοψιθυρίσαμε τον καημό της παντέρμης ξενιτειάς, έτσι όπως μαγικά μας τον τραγούδησε η Χορωδία του Συλλόγου των Φιλοτεχνών, που κόσμησε με την εξαιρετική εμφάνισή της την εκδήλωση.”

Εδώ φωτογραφίες

Εδώ απόσπσμα από την παρουσίαση της κς Μαρίνας Τασακλάκη

Ρεπορτάζ Σάκης Αντωνίου

Back to top button