ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Ροδόπη: σοκ με τα 37 νέα κρούσματα -25 θετικά μόνο από τη Στροφή

Σοκ από την ανακοίνωση σήμερα Πρωτοχρονιά 37 νέων κρουσμάτων στη Ροδόπη .Πρόκειται για τον τρίτο στη χώρα μεγαλύτερο ,νέο αριθμό κρουσμάτων μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κάτι που γίνεται για πρώτη φορά! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα 25 αυτά εντοπίζονται στον οικισμό της Στροφής που τελεί υπό απόλυτη καραντίνα .Τα δείγματα αυτά εντοπίστηκαν μεταξύ των 102 τεστ μεταξύ των κατοίκων .

Στο μεταξύ σε συνέχεια των Πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Τοπική Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης εξαιτίας των δεδομένων των test και της ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.Με εντολή του Περιφερειάρχη η Δνση Πολιτικής Προστασίας και ο Περιφερειακός Συντονιστής Π. Φωτακίδης βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στην είσοδο της Τοπικής κοινότητας Στροφή για τον συντονισμό των ενεργειών της επιτήρησης και της μέριμνας για τους κατοικους της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκε mini-σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν, του Αστυνομικού Δντη Ροδόπης Μιχαλη Σεβδυνίδη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κώστα Σουλιώτη, του προέδρου της κοινότητας καθώς και δημοτικού συμβούλου της κοινότητας. Στο τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε και επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για ενημέρωση και επίλυση θεμάτων που τέθηκαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης.(φωτο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς)

Η κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα για λόγους συγκριτικούς

την Αττική εντοπίστηκαν τα 210 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη τα 79. Αναλυτικά:

Αιτωλοακαρνανία 11
Αργολίδας 4
Αρκαδίας 6
Αττικής 210
Αχαΐας 11
Βοιωτίας 8
Δράμας 1
Έβρου 10
Εύβοιας 9
Ευρυτανίας 1
Ζακύνθου 2
Ηλείας 1
Ημαθίας 8
Θεσσαλονίκης 79
Ιωαννίνων 9
Καβάλας 12
Καρδίτσας 1
Κέας Κύθνου 1
Κέρκυρας 3
Κιλκίς 9
Κοζάνης 31
Κορινθίας 3
Λακωνίας 21
Λάρισας 9
Λέσβου 6
Μαγνησίας 12
Μεσσηνίας 2
Νάξου 1
Ξάνθης 17
Πέλλας 1
Πιερίας 5
Πρέβεζας 3
Ροδόπης 37
Ρόδου 3
Σερρών 15
Τρικάλων 5
Φθιώτιδας 1
Φλώρινας 13
Φωκίδας 2
Χαλκιδικής 3
Χανίων 3
Χίου 3
Υπό διερεύνηση 1 

Back to top button