Πόρισμα Διακομματικής για τη Θράκη: διαφωνούν στα αναπτυξιακά ,(μάλλον ) συμφωνούν στα θεσμικά και στο θέμα του Μουφτή-Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος στην Κομοτηνή(web tv)
Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός για τα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις «κλειστές πόρτες» της Διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη υπήρξε ο Τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας ,πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος το Σάββατο και την Κυριακή βρέθηκε στην Κομοτηνή όπου είχε ,συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής .
Ο κ Κατρούγκαλος μιλώντας στα ΜΜΕ και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διακομματικής Επιτροπής ανάφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συναινέσει ώστε να συμπεριληφθεί στο πόρισμα «κατάλογος έργων »αλλά το ίδιο προτείνει να υπάρξουν αναφορές σε γενικότερες στρατηγικές ανάπτυξης που θα καθορίζουν τον τρόπο που η Θράκη θα πορευτεί προς το μέλλον .
«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για σύγκλιση των απόψεων στο εσωτερικό της επιτροπής ,υπάρχουν διαφορετικές πολιτικοιδεολογικές αφετηρίες και διαφορετική στόχευση για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε μία ανάπτυξη για όλους .Θεωρούμε ότι ο παραγόμενος πλούτος να μην αφορά τους λίγους και τους ισχυρούς. Μοχλός να είναι και ο δημόσιος τομέας και η μικρομεσαία επιχείρηση …Γι αυτό δεν ήταν εύκολο να υπάρχει σύμπτωση στο πόρισμα .
Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχει ένα στρατηγικό χαρακτήρα η επιτροπή και να μην περιλαμβάνει απλώς έναν κατάλογο έργων…» ανέφερε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο στόχος δεν θα πρέπει να είναι καθαρά οικονομικός αλλά να συνδυάζει την ανάγκη η Θράκη να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα οικονομία της γνώσης ούτως ώστε να είναι ένας τόπος που να χαίρεται κανείς να ζει».
Μίλησε για ανάγκη συνδυασμού των στρατηγικών με το γενικότερο επιδοματικό πλαίσιο για τη Θράκη ενώ οι «στρατηγικές επιλογές να αποτελούν αιρεσιμότητα για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα.»
Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα της εκλογής του Μουφτή διαψεύδοντας ότι υπάρχει πρόταση για ¨εκλογή από τη βάση» .Οπως αποκάλυψε σε επίπεδο Προεδρείου υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία ενός αποδεκτού «από τη μειονότητα» εκλεκτορικού σώματος που θα προτείνει 3 υποψηφίους και στη συνέχεια ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρά στην επιλογή του Μουφτή .Πρόκειται δηλαδή για έμμεση εκλογή…
Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Διακομματική έχει στην ουσία ναυαγήσει και στο τέλος εντός του Νοέμβρη θα οδηγηθούμε είτε σε ένα κατά πλειοψηφία πόρισμα είτε σε διαφορετικά κομματικά πορίσματα εξελίξεις πραγματικά αρνητικές για την περιοχή όσο κι αν προσπαθήσουν οι πρωταγωνιστές τους να την ωραιοποιήσουν..
Για τα δε ζητήματα εσωστρέφειας που πιεστικά τίθενται με … «θεόπνευστες δημοσιογραφικές ερωτήσεις» στα στελέχη του κόμματος από το κέντρο φανερώνουν μία τεράστια στροφή κομματικής παθογένειας που η ιστορία αλλά και η κουλτούρα της αριστεράς δεν μας είχαν συνηθίσει .Θα επανέλθουμε όμως για το συγκεκριμένο λίαν συντόμως…
Εδώ τα όσα ανάφερε στο web tv της Ροή news
Σάκης Αντωνίου