Mε μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση των 2ων Πανελλήνιών Αγώνων Bowling στην Κομοτηνή από την Special Olympics Hellas και το Σύλλογο “αξίΖΩ”(φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Ν.Ροδόπης “αξ’ιΖΩ” σε άψογη συνεργασία με την οργάνωση Special Olympics Hellas είχε τη χαρά να διοργανώσει τους 2ους Πανελλήνιους Αγώνες Bowling στην Κομοτηνή από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2025. Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της ένταξης και της συμμετοχής φέρνοντας κοντά αθλητές, προπονητές και εθελοντές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η πρώτη μέρα στις 22 Νοεμβρίου αφιερώθηκε στην άφιξη και υποδοχή των αποστολών, οι οποίες εγκαταστάθηκαν και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τις διαδικασίες των αγώνων. Στις 23 Νοεμβρίου διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες , κατά τους οποίους οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Η ατμόσφαιρα στο χώρο των εγκαταστάσεων του bowling ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν και να ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια των αθλητών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 2ων Πανελλήνιων Αγώνων Bowling Special Olympics Hellas 2025 στο αμφιθέατρο του τμήματος Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, παρουσία του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίου Σταμάτη , του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής, του Προέδρου των Special Olympics Hellas Διονύσιου Κοδέλλα , εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος και καθηγητών πανεπιστημίου της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας . Εκεί παρουσιάστηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού όλες οι αποστολές με τους αθλητές και τους προπονητές τους. Επίσης, η τελετή περιλάμβανε καλλιτεχνικά δρώμενα χορού όπου φοιτήτριες της ρυθμικής γυμναστικής μαζί με ωφελούμενους του Συλλόγου μας παρουσίασαν σύγχρονες χορογραφίες. Έτσι, κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη των αγώνων δημιουργώντας ένα κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας για όλους τους συμμετέχοντες.







Στις 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες, όπου οι αθλητές έδειξαν τις δυνατότητές τους και το αποτέλεσμα της επίμονης προετοιμασίας τους. Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα και στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Οι ωφελούμενοι του Συλλόγου της Κομοτηνής για άλλη φορά με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις κατέκτησαν πολλά μετάλλια γεμίζοντας τις ψυχές μας χαρά και υπερηφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, στα ατομικά αγωνίσματα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βερβερίδης Μιχάλης, Ποζίδης Πέτρος, Μολλά Αμέτ Μπουράκ, και ο Τεμεκουνίδης Γιώργος. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κιλινκαρίδης Ντέμις, Μπιλμπέρη Χριστίνα, ο Θεοδώρου Θεόδωρος και ο Ματακάκης Αθανάσιος. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Φωιάδης Νίκος, Βασιλική Ματακάκη, ο Σαλή Ερέν και ο Κεσκινίδης Κωνσταντίνος. Στα ομαδικά αγωνίσματα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Μπιλμπέρη-Ματακάκη Βασιλική και Κιλινκαρίδης Ντέμις-Ζαχόπουλος Κωνσταντίνος. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Τεμεκουνίδης Γιώργος-Μουσταφά Μουσταφά και Ματακάκης Αθανάσιος-Ποζίδης Πέτρος. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βερβερίδης Μιχάλης-Μολλά Αμέτ Μπουράκ, Κεσκινίδης Κωνσταντίνος-Φωτιάδης Νίκος, Σαλή Ερέν-Θεοδώρου Θεόδωρος.







Το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε η τελετή λήξης στο κέντρο δεξιώσεων Βράχος. Όλοι οι αθλητές των Special Olympics Hellas μαζί με τους προπονητές τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το γεύμα τους σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και χορό προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία διασκέδασης μετά από μέρες γεμάτες προσπάθεια, αγωνία και συγκίνηση.
Η επιτυχία των 2ων Πανελλήνιων Αγώνων Bowling επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τη δύναμη της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της πίστης στις δυνατότητες κάθε αθλητή. Ο Σύλλογός “αξίΖΩ” θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Ιορδάνη Τολόγκο για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων bowling του καταστήματος Prime Time στο εμπορικό κέντρο και όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση των αγώνων. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κύριο Καμπά Αντώνιο καθηγητή του τμήματος Σ.Ε.Α.Φ.Ε και την κυρία Κελαράκη Δανάη για την αμέριστη στήριξη του με την διάθεση πολλών φοιτητών της Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής ως εθελοντές της διοργάνωσης. Τέλος, ευχαριστεί τον οργανισμό του Ερυθρού Σταυρού για την συμπαράσταση του και σε αυτό το εγχείρημά . Όπως αναφέρει ο Σύλλογος καταληκτικά :
“Η χαρά των συμμετεχόντων μας κάνει να δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε και να στηρίζουμε δράσεις που προάγουν την συμπερίληψη και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.”




















