Δράμα :πήρε μήνυμα δήθεν από Τράπεζα για “άμεση δράση” ,μπήκε σε σύνδεσμο παγίδα και έχασε 73.000 ευρώ !
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που διέπραξαν απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 30-5-2022 εξαπάτησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο πολίτες σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στη Δράμα, παθούσα έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα που την ενημέρωνε ότι «απαιτείται άμεση δράση» και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link). Η παθούσα μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζας, όπου πληκτρολόγησε τους τραπεζικούς της κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό και να προβεί σε μεταφορές χρημάτων, συνολικού ύψους 73.000 ευρώ περίπου.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε περιοχή της Καβάλας, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με έτερη παθούσα και με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς της κωδικούς, πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταφορά χρηματικού ποσού ύψους 12.510 ευρώ από τον λογαριασμό της.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν αντίστοιχα το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.
Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:
- Δεν συμπληρώνουμε ποτέ στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα ή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
- Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
- Καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν ζητά τους μυστικούς κωδικούς της τραπεζικής μας κάρτας.
- Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.