ΚορυφαίαΚοινωνίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινά η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής-Τον Νοέμβριο του 2026 η ολοκλήρωση -Ενημερωτική εκδήλωση του ΙΣΝ στην Κομοτηνή παρουσία του Υφυπουργού Υγείας (web tv)

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα όπως όλα δείχνουν και στις 4 Νοεμβρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ,ξεκινούν οι εργασίες περίφραξης του χώρου και αμέσως μετά εκσκαφής για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής στο γνωστό χώρο ,κοντά στη Μελέτη.

Να σημειωθεί ότι το στίγμα της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία περιέγραψε σε ζωντανή σύνδεση με τη Νέα Υόρκη ,ο Πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος .

Οι ρυθμοί για την κατασκευή αναμένεται να είναι αυστηρά προσδιορισμένοι σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία ΑΒΑΞ με τις εκσκαφές να ολοκληρώνονται τον Γενάρη του 2024 και κατόπιν να ξεκινά το κυρίως κατασκευαστικό μέρος. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του Νέου Νοσοκομείου αναμένεται ,εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2026 ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει αμέσως η λειτουργία του .

Παράλληλα Περιφέρεια -Δήμος -Τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί και ο προμηθευτής του φυσικού αέριο αναμένεται να ολοκληρώσουν αφενός μεν την ολοκλήρωση και της ασφαλτόστρωσης του ανασκευασθέντος δρόμου και αφετέρου τη μεταφορά νερού ,ρεύματος -φωτισμού ,καλωδίων και φυσικού αερίου στο εργοτάξιο .

Εχουν ήδη αγοραστεί τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικός τομογράφος 3 tesla ,αξονικός τομογράφος 4ης γενιάς , γάμα κάμερα, υπερσύγχρονος μαστογράφος με δυνατότητα λέει τομοσύνθεσης. Θα έχει ακόμη μονάδες εντατικής θεραπείας, κέντρο αποκατάστασης, νεφρολογικό τμήμα, τμήμα ψυχικής υγείας κα. Οτι πιο σύγχρονο εν ολίγοις αυτή τη στιγμή στη χώρα και όχι μόνο.

Θα είναι το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα κάτι που εμπνεύστηκε και μελέτησε ως πρόκληση ο αρχιτέκτονας Rezzo Piano Θα είναι ενεργειακά αυτόνομο με τα τεράστια φωτοβολταϊκά (1,6 MW!)στην οροφή του ενώ μεγάλο μέρος του θα είναι από ξύλο.

Ακόμη και η κατασκευή του θα γίνει με όρους προστασίας του περιβάλλοντος όπως ανάφερε η ανάδοχος εταιρεία .

Γνωστό βέβαια ότι όλα τα δωμάτια του Νέου Νοσοκομείου περίπου να είναι μονόκλινα και δίκλινα μόνο. Οι συνολικές κλίνες θα περίπου 180 .

Στην εκδήλωση πέραν του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους παρέστησαν και μίλησαν ο Γενικός Δντης του Ιδρύματος Πάνος Παπούλιας καθώς και στελέχη του ,στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας ,της εταιρείας παρακολούθησης του έργου ,ο Δντης της 4ης ΥΠΕ,ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ,ο Δήμαρχος Κομοτηνής ,Αντιδήμαρχοι και η Πρόεδρος του ΔΣ ,η Δκτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και Δκτες άλλων μονάδων της ΑΜΘ ,ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ ,γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ,ιδιώτες γιατροί και λίγοι συμπολίτες .

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της εκδήλωσης ξεχωρίζουμε τα εξής :

-Η διαφορά στο κόστος κατασκευής των 3 Νοσοκομείων (Κομοτηνής ,Θεσσαλονίκης και Σπάρτης ) σε σχέση με την αρχική εκτίμηση ήταν 100 εκ ευρώ άρα αυτό σημάνεις ότι έγιναν αρκετές αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις 2 πλευρές ,κατασκευάστρια και Ίδρυμα .

-Ο Υφυπουργός αποκάλυψε ότι ήδη ξεκινά όπως έχει συμφωνηθεί, ο προγραμματισμός νέων προσλήψεων προσωπικού στο Νοσοκομείου που θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις σε βάθος 4ετίας

-Η παρουσία του Προέδρου της Ιάτρικής Σχολής του ΔΠΘ Καθηγητή Βαδικόλια είχε σημειολογική και ουσιαστική σημασία καθώς αποδεικνύει μία στροφή της Σχολής στη σχέση της με το Νοσοκομείο Κομοτηνής προς τη θετική πλευρά ,κάτι που δεν ίσχυες όπως υπονόησε ο Δντης του ΙΣΝ απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αυτό έχει ενδιαφέρον .

-Ο Ανδρέας Δρακόπουλος Πρόεδρος του ΙΣΝ τόνισε πολλές φορές ότι ο “άνθρωπος” είναι αυτός που ενδιαφέρει το Ίδρυμα κρατώντας ίσες αποστάσεις από τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται και για τις οποίες ανάφερε πως συνεργάστηκε χωρίς προβλήματα .Ωστόσο άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ειδικά για το Νοσοκομείου Κομοτηνής το ερέθισμα στο ΙΣΝ το έδωσαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, οι τότε Υπουργοί Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός .Συνεπώς η Ροδόπης οφείλει να το αξιολογήσει θετικά αυτό .

-Όπως τελικά ,παραπολιτικά έχει ενδιαφέρον γιατί συζητήθηκε στα πηγαδάκια το ότι ο Πρόεδρος του ΙΣΝ από τη Νέα Υόρκη ένας άνθρωπος με τεράστια ισχύ ευχαριστώντας σε τοπικό επίπεδο όσους συνέδραμαν την προσπάθεια ευχαρίστησε ονομαστικά τον Δήμαρχο Κομοτηνής ,τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρασταύρου ,την Πρόεδρο του ΔΣ Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και την Δκτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη ,Τον Δντη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ Χ. Δρίνη ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης .

Στο βίντεο της Ροής μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ Δρακόπουλου καθώς και τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υγείας ,του Γενικού Δντης του Ιδρύματος ,στελεχών της κατασκευάστριας εταιρείας καθώς και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και του Δημάρχου Κομοτηνής .

Ρεπορτάζ -βίντεο -φωτο Σάκης Αντωνίου

Back to top button