ΑθλητισμόςΚοινωνίαΚορυφαία

Με μετάλλια γύρισε η ομάδα των Special Olympics Hellas του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

Η ομάδα των Special Olympics Hellas του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι συμμετείχε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Special Olympics Hellas που διεξήχθη στο Λουτράκι. Στην αποστολή συμμετείχαν 13 αθλητές, 5 γυμναστές και συνοδοί του Συλλόγου μας. Οι αυξημένες επιδόσεις των αθλητών μας έγιναν εμφανείς στο πρωτάθλημα και φυσικά διακρίθηκαν και αποκόμισαν πολλά μετάλλια.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα των αγώνων έλαβαν : Xρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση για την Πιπερκάκη Κωνσταντίνα και τον Ρουμπίδη Ζήση, στα 100m ανδρών για τον Ποζίδη Πέτρο, στα 100m ανδρών για τον Φωτιάδη Γιώργο και στο ακόντιο για τον Ματακάκη Αθανάσιο. Αργυρό μετάλλιο για την ομάδα Bocce η οποία απαρτίζεται από την Ματακάκη Βασιλική, Μπιλμπέρη Χριστίνα, Μουσταφά Μουσταφά και Ακραμπά Χασάν Τζιχάτ. Επίσης αργυρό μετάλλιο στα 100m ανδρών για τον Πιπερκάκη Γιάννη, στο ακόντιο για τον Φωτιάδη Γιώργο και τον Τεμεκουνίδη Γιώργο. Χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο για τον Βερβερίδη Μιχάλη ενώ την διάκριση της 4ης θέσης κατέκτησαν στο ακόντιο ο Ποζίδης Πέτρος και στα 100m ανδρών ο Τμεμεκουνίδης Γιώργος. Την δεύτερη ημέρα των αγώνων έλαβαν : Xρυσό μετάλλιο για την Χιονά Χρυσή στο softball γυναικών και στην σκυταλοδρομία 4 Χ 100m για την ομάδα ανδρών η οποία απαρτίζεται από τον Ποζίδη Πέτρο, Φωτιάδη Γιώργο, Πιπερκάκη Γιάννη και Τεμεκουνίδη Γιώργο. Αργυρό μετάλλιο για τον Ματακάκη Θανάση στην σφαίρα ανδρών και για την Χιονά Χρυσή στο άλμα εις μήκος χωρίς φόρα. Χάλκινο μετάλλιο για τον Βερβερίδη Μιχάλη στην σφαίρα ανδρών, για τον Πιπερκάκη Γιάννη στο άλμα εις μήκος ανδρών και για την Πιπερκάκη Κωνσταντίνα στα 25 m ύπτιο στην κολύμβηση.

Κατά την διάρκεια των αγώνων οι αθλητές διακατέχονταν από την ευγενή άμιλλα που αποτελεί την μέγιστη αξία των αγώνων. Έκαναν καινούργιες φιλίες, γνώρισαν νέους τόπους και γέμισαν με πολλές εικόνες, εμπειρίες και όμορφες στιγμές που θα τους μείνουν για πάντα αξέχαστες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2022 ο οργανισμός των Special Olympics Hellas έχει υπογράψει Συμφωνία Συνεργασίας με τον Δήμο Κομοτηνής και η ομάδα του Συλλόγου μας αποτελεί τον εκπρόσωπο της πόλης μας. Παράλληλα, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας συμμετείχε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Αναπηρία το οποίο διοργανώθηκε στην Καρδίτσα από τις 23 έως τις 26 Μαΐου από την Σχολή χορού Δρυάδες εν πλω και την κυρία Καραπαναγιώτη Μαρία.

Η ομάδα του Συλλόγου μας αποτελούνταν από έξι ωφελουμένους του Συλλόγου μας  και έξι φοιτήτριες της ειδικότητας της ρυθμικής γυμναστικής του τμήματος του Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ομάδα μας διαγωνίσθηκε στον σύγχρονο χορό και βραβεύτηκε για την Ισορροπία, την Αρμονία και την Συντονισμένη Εκτέλεση. Ήταν μία πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία για όλους μας που στόχο είχε την προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού

Back to top button