ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

“Είναι ανάγκη να γίνουμε πολλοί” το μήνυμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην Κομοτηνή (web tv)

Ρεπορτάζ Σταυρούλα Μάρκου

Σκέψεις και απόψεις για το θέμα των αδέσποτων αντάλλαξαν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου ΛΑΙΜΑ, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν χθες για τον απολογισμό της δράσης τους.

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν η δημοτική σύμβουλος, Βούλα Ελευθεριάδου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και δραστήριο μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, Ανέστης Στρατιάδης, η πανεπιστημιακός Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, (Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ.) και άλλοι ευαισθητοποιημένοι γύρω από το θέμα της προστασίας των ζώων, φίλοι και μέλη του σωματείου.

«Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε την δημοτική αρχή να εφαρμόσει όσο μπορεί καλύτερα τη νομοθεσία έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων» μας είπε η κυρία Βούλα Ελευθεριάδου.

«Πρέπει να μάθουμε και ιδιαίτερα στα παιδιά μας να ζούμε με τα ζώα και να τα προστατεύουμε» επεσήμανε ο κ. Φώτης Πολίτης, μιλώντας για τη δράση του σωματείου.

Για την αγάπη της στα ζώα και την ανάγκη να τα προστατεύουμε, μας μίλησε η Σεμρά η οποία στη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της θανάτωσης ζώων με φόλες σε οικισμό της περιοχής.

«Το πρόβλημα των αδεσπότων είναι πολύ εύκολο να λυθεί αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες κινήσεις εκ μέρους της πολιτείας και των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση του θέματος αυτού» τόνισε ο Αντώνης Λιάπης, προσθέτοντας ότι «η λύση είναι η εφαρμογή του νόμου και οι συστηματικοί έλεγχοι στην πόλη, στο κέντρο, στις γειτονιές, περιφερειακά της πόλης, στα πολλά κτήματα, στις επιχειρήσεις, στους οικισμούς και στα μαντριά, όπου υπάρχουν αστείρωτα σκυλιά, χωρίς τσιπ».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσω της δράσης του συλλόγου είναι μια καινούρια νοοτροπία έτσι ώστε να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τα ζώα μέχρι να περιοριστεί ο αριθμός τους με πολιτισμένο τρόπο, ελέγχους και στειρώσεις» είπε ο πρόεδρος του σωματείου Ιορδάνης Αραμπατζής.

«Αναγκαιότητα και υποχρέωσή μας να γίνουμε πολλοί, να ακουστεί η φωνή μας και να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων της πόλης μας καθώς η συμβίωση όλων, δίποδων και τετράποδων είναι απαραίτητη» επισημαίνει το Σωματείο σε μήνυμά του για τους σκοπούς της συνάντησης.

Back to top button