ΕκπαίδευσηΚορυφαία

«Γιατί να επιλέξετε το ΓΕΛΔΕ Σαπών»-Άρθρο του Μιχάλη Βασιλειάδη Διευθυντή ΓΕΛΔΕ Σαπών

Του Βασιλειάδη Μιχάλη Διευθυντή ΓΕΛΔΕ Σαπών και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Είσαι μαθητής/τρια του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών και ψάχνεις το κατάλληλο Λύκειο για να συνεχίσεις τις σπουδές σου; Το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών (ΓΕΛΔΕ) σας προσφέρει ένα σύγχρονο και δυναμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, ιδανικό για να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους στόχους σας και να χτίσετε ένα λαμπρό μέλλον.

Πρώτα απ’ όλα αξίζει να επισημάνουμε ότι το ΓΕΛΔΕ Σαπών ακολουθεί πιστά το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε όλα τα μαθήματα. Στην Α΄ Λυκείου οι μαθητές διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα γενικής παιδείας. Στη Β΄ Λυκείου εκτός από τον κοινό κορμό μαθημάτων γενικής παιδείας επιλέγουν μία από τις δύο ομάδες προσανατολισμού που προσφέρονται (ανθρωπιστικών και θετικών σπουδών). Για την Α΄ και Β΄ Λυκείου λειτουργούν, επίσης, στο σχολείο μας και Τάξεις Υποδοχής, προκειμένουνα διευκολυνθούν οι μαθητές/τρίες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ελληνική γλώσσα.

Στη Γ΄ Λυκείου, επίσης, διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας κοινά για όλους, ενώ συγχρόνως οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις τέσσερις προσφερόμενες ομάδες προσανατολισμού: α) ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών β) θετικών και τεχνολογικών επιστημών γ) επιστημών υγείας και ζωής και δ) επιστημών οικονομίας και πληροφορικής. Το απολυτήριο που λαμβάνουν οι μαθητές μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους είναι επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Παράλληλα,στο ΓΕΛΔΕ Σαπών, ενθαρρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι μαθητές/τριες μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus+, διευρύνοντας τους ορίζοντές σας και αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες. Επιπλέον, μπορούν να πάρουν μέρος σε προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας, με τα οποία τους παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη και επαγγελματικό προσανατολισμό, βοηθώντας τους να επιλέξουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μονοπάτι.

Ακόμη, φροντίζουμε να διοργανώνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα, αλλά και συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες.

Δεν μπορούμε, βέβαια, να μην αναφέρουμε ότι το ΓΕΛΔΕ Σαπών στελεχώνεται από έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, με γνώση και μεράκι για τη διδασκαλία. Μάλιστα, επιδιώκουμε την συνεχή επιμόρφωση και εξειδίκευση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στους μαθητές/τριες ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση.

Συγχρόνως, αναγνωρίζουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών/τριών μας, που προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, καθώς δημιουργούμε ένα φιλικό και συμπεριληπτικό σχολικό κλίμα, όπου όλοι οι μαθητές/τριες νιώθουν αποδεκτοί και ίσοι. Ακόμη, φροντίζουμε για την ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και την αποτελεσματική εκπαίδευσή τους, παρέχοντας τους την απαραίτητη υποστήριξη.

Τέλος, το ΓΕΛΔΕ Σαπών διαθέτειεργαστήρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο, που προσφέρουν στους μαθητές/τριες ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον για μάθηση και εξωδιδακτικές δραστηριότητες. Επίσης, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και προσπαθούμε διαρκώς να εκσυχρονίζουμε τις υποδομές μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Σας καλούμε να επιλέξετε το ΓΕΛΔΕ Σαπών για τη συνέχεια των σπουδών σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε στο ΓΕΛΔΕ το ιδανικό περιβάλλον, για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Back to top button