ΕλλάδαΑστυνομικά

Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί

Καλή κλινική εικόνα εμφανίζει ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από «άγνωστα άτομα» από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν γύρω στις 18:20 πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα» που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο συνοριοφύλακας σώθηκε για δύο χιλιοστά. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν σημείωσαν πως αν η σφαίρα τον είχε πετύχει μόλις δύο χιλιοστά πιο πέρα, τότε θα μπορούσε να είχε χάσει το λεπτό έντερό του.

protothema

Back to top button